Dsc_6604_bewerkt.pngDSC_6597_bewerkt2.pngwebsite_low_20.jpgwebsite_low_18.jpgwebsite_low_12.jpgwebsite_low_10.jpgwebsite_low_8.jpgwebsite_low_6.jpgwebsite_low_5.jpgwebsite_low_4.jpgwebsite_low_39.jpgwebsite_low_44.jpgbewerkt_IMGP5943.JPGbewerkt_IMG_2552.jpgbewerkt_Fotos_Paul_060.jpgbewerkt_2.jpga2a_10_bewerkt.jpga2a_6w_bewerkt.jpg
Wertung

Gästebuch

Geschrieben von Anthony James auf

Ereignis: Flug
Ziel/Rundflug: North Hollande

How friendly the people here are! How beautiful is the aircraft! The sights, sounds and smell all made for a great day!
The other passengers ( all Dutch) were friendly and we communicated our shared love for this great aircraft…
I HAVE to come back!!

Geschrieben von Ennio Vande Sande auf

Ereignis: Rondvlucht Schelde 60min

Een droom is uitgekomen, meegevlogen met de legendarische DC3 en bovenop een Sympathieke crew die zeer joviaal is en met uitgebreide kennis van zaken. De sfeer in het vliegtuig was overweldigend en de vlucht was fantastisch.
Ik hoop dat jullie nog eens naar België komen!

Geschrieben von Martin Keilhauer auf

Ereignis: Rondvlucht vanaf MAA

Geweldig mooi , ik boek weer voor volgend jaar ,wat een geweldige ervaring , ook het cabine zowel grond personeel deden alle moeite om een onvergetelijke dag te maken , ,,de lady ,,verkeerde in prima staat van onderhoud en alle lof voor DDA

TOP

Geschrieben von Mourits van Tienhoven auf

Ereignis: Flug
Ziel/Rundflug: Rotterdam

Op zaterdag 4 september jl heb ik gelukkig weer kunnen genieten van het geluid van de motoren van onze dakota. Voor het laatst in 2019 . En wat stond de dakota daar weer te glimmen. Complimenten aan de crew, alles weer tip top geregeld. Al 33 jaar geniet ik telkens weer van een vlucht met de DDA.

Geschrieben von Ot auf

Ereignis: Flug
Ziel/Rundflug: Maastricht

Super leuk was het !
We konden de duitsen mijnen zien vanuit het toestel !

Geschrieben von Marco Schulte auf

Ereignis: Flug
Ziel/Rundflug: Bollenvelden

Vandaag een geweldige vlucht gemaakt met de DDA. Leuke crew die open staat voor een praatje en graag verteld over hun passie de DC3.

Een aanrader om eens mee te gaan vliegen.

Complimenten voor de vrijwilligers (maar zeker geen amateurs

Geschrieben von John Williams auf

Ereignis: Flug
Ziel/Rundflug: Normandy France

Thank You, everyone, who was there the day after the wind and weather canceled planned rides. It was a beautiful day and an Amazing tour around Normandy and all the historic locations. An experience I will never forget!!
John, Facebook group DC 3 Pilots.

Geschrieben von Katja Stolle auf

Ereignis: Flug
Ziel/Rundflug: Baltic sea, Travemünder Woche Festival

Amazing! Many many thanks to the crew of the Princes Amalia for this wonderful flight over the baltic sea and Lübeck. I enjoyed everything, sounds and vibration of the motor, a very kind and ambitious crew. I hope we will meet again.
All good wishes :)
Dankjewell,
Katja from Lübeck

Geschrieben von Richard Davidson auf

Ereignis: Flug
Ziel/Rundflug:

Thank you to all the staff and crew who made this such a wonderful day !!

Geschrieben von Randall Tomb auf

Ereignis: Dakota Day

Please respond with upcoming flights.

Thank you,

Randall Tomb

Geschrieben von Rob Green auf

Ereignis: Flug
Ziel/Rundflug: DDay-75 Caan

Thank you for a fantastic experience aboard Process Amelia over the Bayeux British Cemetery , cathedral, DDay landing beeches, Pegasus Bridge and Caan. A truly great flight! Thank you to the whole DDA team who were all so friendly, helpful and informative and combine to run such a professional airline.
Every continued success!!
Rob Green

Geschrieben von Arthur Elson auf

Ereignis: Flug
Ziel/Rundflug: Daks over Normandy

A truly amazing experience. Despite our flight planned for Friday 7th June being cancelled due to 35mph crosswinds. DDA got an extra flight on for Sunday 9th. We managed to make it on time and a lot of the support staff could join us because the flight was not full, this meant that there were people who could talk with authority about the technical aspects of the plane and visits to the cockpit were actively encouraged. Thank you DDA for getting us on the flight, especially to the ladies doing the checking in who were so helpful, cheerful and patient through very trying conditions.

Geschrieben von Martin Trentelman auf

Ereignis: Flug
Ziel/Rundflug: Noord Hollandse kust

Wat een geweldige ervaring! De ontvangst, uitleg en historie door de piloot, en dan de vlucht zelf.
We mochten op verzoek van de vliegers over Schiphol centrum een rechterbocht naar Haarlem maken, toen via Ijmuiden en de Zaanse Schans weer richting Schiphol. De dag kon al niet meer stuk vanwege het prachtige weer, maar als toegift mochten we een rondje Amsterdam centrum doen op krap 400 meter !
Ik heb genoten, dank aan jullie allemaal van de DDA en tot ziens !

Martin Trentelman

Geschrieben von Arnaud Verrolle auf

Ereignis: Daks over Normandy

J'ai enfin pu réaliser ce rêve de voler à bord d'un Dakota grâce à vous et à daks over Normandy.
Le vol s'est effectué lors des commémorations du 70e anniversaire du DDay au dessus des plages du débarquement. ..un moment inoubliable pour moi ; natif de cette région.
Tous les crew members ont été super accueillant et disponibles.
Encore un grand MERCI à votre association de pouvoir nous faire voler à bord de votre princess Amélie!!!!

Geschrieben von Peter Rikken auf

Ereignis: Flug
Ziel/Rundflug:

Zojuist recht boven onze woning in Deventer deze Grand Old Lady twee keer zien overvliegen. Ik herkende onmiddellijk het kenmerkende DC3 geluid. Prachtig gezicht en geweldige sound. Achteraf met mijn zonen en vrouw nog meer nagenoten toen we het CV van deze prachtige kist lazen!!

Geschrieben von Marc Timmermans auf

Ereignis: Flug
Ziel/Rundflug: Maasplassen

Hoi allemaal, We vonden de Vlucht GEWELDIG en we hebben ook ECHT GENOTEN v.d. hele Vlucht alles bij elkaar en het is ook weer de MOEITE WAARD om VOLGEND JAAR opnieuw een Vlucht te Boeken bij Jullie! Natuurlijk hadden we wel veel geluk met het WEER zodat we ook ECHT ver konden kijken! En Ik vond ook heel fijn van Jullie dat ik kon Filmen en foto,s kon maken! En ik denk dat iedereen ook wel heeft GENOTEN v.d. Vlucht van Jullie. Het was ook heel MOOI dat we vanuit het toestel MOOI zicht hadden en dat we ook naar beneden konden kijken, dat is natuurlijk HELEMAAL GEWELDIG! Als we het weer anders was geweest dan was het zicht helemaal niet MOOI geweest! Maar We mogen niet klagen, we hebben tenminste GOED WEER gehad en dat vind Ik wel heel BELANGRIJK en was ook heel LEUK van Jullie dat we op het Laats allemaal een SPELDJE van jullie kregen nogmaals bedankt voor het SPELDJE dat een GOUD was en één ZILVER was! Met alles was het een hele GOEDE VLUCHT.... VOLGEND JAAR gaan we weer!

Geschrieben von kees berger auf

Ereignis: Flug
Ziel/Rundflug: Market Garden

Beste mensen,
Wat verstaan jullie toch als geen ander de kunst om de klant in de watten te leggen! Gisteren mee mogen vliegen 'rondje Market Garden'. De ontvangst + briefing vooraf, de gastvrije gezelligheid op het platform vóóraf en na afloop, en de vriendelijkheid van cabincrew and piloten, allemaal even hartverwarmend. Ik voelde me gisteren een echt VIP. Dank jullie wel en tot de volgende vlucht!

Geschrieben von SvenRoudnicky auf

Ereignis: Rundflug Paderborn

Bin aus Lindau Bodensee angereist um mir diesen Flug mal zu erlauben
Die Kommunikation zwischen DDA Classic Airline und meine Wennigkeit war zu meiner Begeisterung Top .
Jede frage oder anliegen wurde geklärt .Meine innerliche Aufregung war bezüglich Rundflug voll und ganz gerechtfertigt
Das Bording Personal hat ihren Job sehr gut gemacht und mein Wunsch nach Fensterplatz auch möglich gemacht .
Im großen und ganzen war das der schönste Erlebnis-Tag
würde nur wünschen das ihr auch mal an den Bodensee kommt

Geschrieben von Tim Hendriks auf

Ereignis: Flug
Ziel/Rundflug: Market garden

Geweldige rondvlucht . Mijn vader en ik hebben er van genoten. Normaal spring ik uit zo een kist met parachute group Holland. Leuk om een keer een landing meegemaakt te hebben. Tom en Lex geweldige piloten en de stewardess was ook geweldig. Bedankt dda en wellicht tot ziens.

Groeten
Tim Hendriks

Geschrieben von kees van vliet auf

Ereignis: Flug
Ziel/Rundflug: Hanzesteden vlucht

Samen met mijn vader van 90 deze vlucht gedaan. We hebben enorm genoten, alles was perfect georganiseerd. Vliegveld Twente is relaxed om vanaf te vliegen, alle tijd voor foto's. Al net al een geweldige dag die we niet meer vergeten.

Geschrieben von Nico Salemink auf

Ereignis: Boven Noordwijkerhout

Vlucht boven Noordwijkerhout

Geschrieben von Tim Hendriks auf

Ereignis: Flug
Ziel/Rundflug: Market garden

Geweldige rondvlucht . Mijn vader en ik hebben er van genoten. Normaal spring ik uit zo een kist met parachute group Holland. Leuk om een keer een landing meegemaakt te hebben. Tom en Lex geweldige piloten en de stewardess was ook geweldig. Bedankt dda en wellicht tot ziens.

Groeten
Tim Hendriks

Geschrieben von Erwin Damhuis auf

Ereignis: Flug
Ziel/Rundflug: Maastricht, Ardennen en Eifel

Heerlijke vlucht met een historisch vliegtuig. Een reis met verhalen over deze kist. De rondvlucht was overweldigend. Echt genoten en een echte aanrader voor iedere vliegtuigliefhebber.

Geschrieben von kees Krakeel auf

Ereignis: Flug
Ziel/Rundflug: Maastricht

Wat een onvergetelijke ervaring was het om mee te mogen vliegen op een prachtige dag van Schiphol naar Maastricht. Vliegen zoals vliegen ooit was. Niet opgepropt als vee van een plaats naar de andere, maar een belevenis, niet in de laatste plaats door het aanstekelijke enthousiasme van alle vrijwilligers die deze prachtige Dakota in de lucht houden. Zoals Rinus Michels ooit zei: "we zullen het nooit, nooit, nooit vergeten!"

Geschrieben von Rosil en Jo Schijns auf

Ereignis: Flug
Ziel/Rundflug: Ardennen-Eifel

Wat hebben we weer genoten van de rondvlucht! Zulke enthousiaste medewerkers, wat een prachtig vliegtuig, wat een schitterend weer.
Vooral nu de vlucht 1 uur duurde, had je alle tijd om te genieten van de Dakota en het uitzicht.
Toch ging het nog veel te snel voorbij.
Bedankt en tot de volgende keer!

Geschrieben von Greet auf

Ereignis: Flug
Ziel/Rundflug: Eelde - Hoogezand

Ik schrijf dit niet als passagier , maar als toeschouwer . Een toeschouwer die er van genoten heeft om de Dakota te horen en zo laag te zien over komen op het moment dat ik zelf een fietstochtje aan het maken was .
Indrukwekkend ! Het is toch wel heel iets anders dan een sportvliegtuigje zien of een helicopter te zien en te horen .
Een moment om niet te vergeten !
met vriendelijke groet Greet

Geschrieben von Mourits van Tienhoven auf

Ereignis: Flug
Ziel/Rundflug: Rotterdam

Op zaterdag 18 juni samen met mijn zoon en oud-collega een rondvlucht gemaakt met de prachtige PH-PBA.
Ondanks dat er soms wat regen viel is de vlucht volledig geslaagd, mede door inzet en vriendelijke ontvangst van de crew van de DDA. Op bijgaande foto is te zien dat de PBA ook met regen een schitterende -oude- dame is (ze ziet zelfs dubbel).
Ik ben zelf al ruim 25 jaar deelnemer/vriend van DDA. Steun de DDA dan blijft dit moois in de lucht.

Geschrieben von Anko Holthuis auf

Ereignis: Flug
Ziel/Rundflug: Rondje IJsselmeer

Al heel lang een keer een vlucht met (wat mij betreft) het mooiste passagiersvliegtuig dat ooit gebouwd is willen vliegen. Nu was het zover. Het was een prachtige ervaring om op deze manier het echte vliegen te mogen beleven. En dan dat geluid van de motoren. Dit kun je niet uitleggen of laten zien en horen door middel van een film of foto's. Dit moet je echt zelf beleven om te weten hoe het is om in een Dakota mee te vliegen. Het Rondje IJsselmeer was een heel erg mooie vlucht, ondanks de wat grijze dag. Dank voor de geweldige inzet van alle betrokkenen (piloten, cabinepersoneel, onderhoudsmonteurs, grondpersoneel, etc.) die het mogelijk maken om zo'n onvergetelijke en prachtige ervaring voor anderen te realiseren. Top, grote klasse! En wat mij betreft zeker nog eens tot ziens.

Geschrieben von E.j.Klink auf

Ereignis: Flug
Ziel/Rundflug: Delta Werken

Beste DDA,wat een geweldige ervaring.Een prachtige vlucht en nog over ons dorp gevlogen.Wat is Nederland toch mooi.De vlucht was zeker bijzonder omdat Arno mee ging,wij en zijn opa en oma waren aanwezig. Bedankt namens ons allen en zeker tot ziens Hartelijke Groet Janny Klink

Geschrieben von Sanne van Gerrevink auf

Ereignis: Flug
Ziel/Rundflug: Hollandse waterlinie

Mijn vader heeft altijd al graag met een Douglas DC-3 willen vliegen. Helaas is hij erg ziek. Met de Wens Ambulance en hun vrijwilligers die wij hebben benaderd zijn we richting Schiphol vertrokken. Bij aankomst kwamen de piloten (Harry en André) naar mijn vader toe om zich voor te stellen. Een van de piloten heeft geregeld dat wij met de hele familie naar de Dakota PH-PBA toe mochten. waar wij een rondleiding kregen en er veel over het vliegtuig werd verteld. Van de geschiedenis tot aan de systemen aan boord. Wij kregen een welkomstdrankje en hapje van de stewardessen. Een zeer unieke ervaring. Op de brancard van de wensambulance heeft mijn vader gewacht totdat de rest van de groep er was. Graag willen wij de DDA enorm bedanken voor de bijdrage aan deze mooie onvergetelijke dag! Niets was te veel gevraagd en alles was mogelijk. Mijn vader heeft enorm genoten van deze dag en wij als familie met hem. Wat een fantastische organisatie en wat een fantastische vrijwilligers.
Enorm bedankt!

Geschrieben von Bonnie Bombeeck auf

Ereignis: Flug
Ziel/Rundflug: 60 jarig huwelijk / SAIL

Mijn ouders zijn in deze maand augustus maar liefst 60 jaar getrouwd!
Elk huwelijksjubileum jaar is er natuurlijk een Sail, we maken er al een aantal keren een traditie van om Sail dan ook te bezoeken om het jubileumjaar luister bij te zetten.
Hoe mooi zou het niet zijn om dit jaar een rondvlucht boven Sail te maken met de DDA! Pa en ma hebben elkaar destijds in de (marine) vliegwereld leren kennen. Bovendien heeft Wim Dakota gevlogen voor de Kroonduif en Martinair, en komt Suze uit Amsterdam. Zo bedacht, zo gedaan. Op de trouwdag zelf heb ik hen de negen tickets overhandigd. Ze waren heel blij met de verrassing! Met de hele familie de lucht in op zaterdag 22 augustus, spannend!
De DDA heeft ons overweldigd. Wat een bevlogen groep. Alles tot in de puntjes verzorgd. Woorden schieten te kort, wat heeft de DDA onze familie een meer dan fantastische dag laten beleven. De reden van onze vlucht had ik hen ingefluisterd, iedereen wist er van en de aandacht voor het jubilerende paar en hun familie was super. Ook de vlucht was kippenvel. Schitterend weer, alles zat mee. De cabine dames waren bekende ex Martinair collega’s, dat was natuurlijk ook heel gezellig. Al met al een onvergetelijke herinnering. Echt heel veel dank aan de hele DDA club, jullie zijn stuk voor stuk toppers!!

Geschrieben von Ellen en Iain Deery auf

Ereignis: Bruiloft

Heel erg bedankt voor de gastvrijheid! We hebben zulke mooie foto's en een film kunnen maken. Zo speciaal.
We hebben echt een topdag gehad!

We genieten nog helemaal na.

Geschrieben von van der Vegt auf

Ereignis: Flug
Ziel/Rundflug: Zaanse schans

Mijn kleinkinderen en ik hebben een heerlijke rondvlucht gemaakt en hebben zelfs boven onze woonplaats gevlogen.Het was geweldig om mee te maken en vooral de gezichten van onze kleinkinderen te zien stralen. Voor ons allen een onvergetelijke dag, niet in de laatste plaats door het enthousiasme van de voltallige bemanning.Wat normaal niet meer kan gebeurde nu wel, en dat is een kijkje in de cockpit nemen tijdens de vlucht.
Graag wil ik iedereen bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt, door zich belangeloos in te zetten voor het behoud van dit vliegend erfgoed.

Geschrieben von Bergamin auf

Ereignis: Flug
Ziel/Rundflug: Het Gooi - 95ste verjaardag

Op 5 juli hadden wij een rondvlucht geboekt over Het Gooi. Reden: de 95-ste verjaardag van mijn oud-oom Alfred Bergamin, oud-gezagvoerder KLM. De DC-3 heeft hij heel wat gevlogen eind jaren '40 en jaren '50. We werden hartelijk ontvangen en ingecheckt. Wij ( 2 ooms, oud-oom en ik ) gingen naar het toestel, de rest van de familie schaarde zich achter het hek, waar zij mooi uitzicht hadden op het vertrek. Rondje om het vliegtuig wat héél interessant was en daarna instappen. Mijn oud-oom kende het toestel wel, dus die bleef kletsen met de stewardess en cockpit. Oude verhalen en anekdotes aan de lopende band. De vlucht was super! Wij genoten allemaal van het uitzicht en het geluid van de motoren. Wat een mooi toestel is het toch!!

Na de landing kon mijn oud-oom nog even de cockpit in....en op de vraag of hij het allemaal nog herkende was het antwoord: Ja hoor...het is allemaal nog hetzelfde, op een paar moderne dingetjes na.

Het was een onvergetelijke vlucht! Heel veel dank aan allen!

Geschrieben von Johannes Heek auf

Ereignis: Flug
Ziel/Rundflug: ferry Schiphol-Oostende

Beste lezers, wat doet n treinhobbyist in n Dakota??? gewoon genieten van n prachtige nostalgische vlucht!!!
Als treingek ben ik altijd zeer geinterresseerd in geschiedenis en techniek geweest, en vorig jaar heeft een goede vriendin mij kennis laten maken met DDA, en samen zijn wij meegereisd op de ferryvlucht naar Munster-Osnabruck.
Afgelopen zaterdag (6-6-2015) heb ik voor de tweede maal met DDA gevlogen naar Oostende en t was wederom n geweldige beleving!

Het aparte van dit verhaal is dat ik tot aan vorig jaar (met 32 jaar) nog nooit gevlogen had in mn leven, en dus mn luchtdoop in de Dutch Dakota heb gehad!
Afgelopen zaterdag was het de tweede keer dat ik ooit in mn leven vloog, en nu ook weer met Amaliaatje...wie kan dat zeggen..?

De vlucht van Schiphol naar Oostende en terug was prachtig, perfect mooi weer met n zonnetje, mooie foto's en filmpjes gemaakt! wel soms een lichte achtbaanrit op de heenreis, maar t was wat zee-winderig, en ik vond t wel geinig...
Vanaf de luchthaven Oostende was t maar n kwartiertje tot de strandboulevard en we zijn na n wandeling lekker bij n strandcafeetje neergestreken,.. n enkele keer zagen we de rondvlucht achter ons opstijgen terwijl wij blik op zee hadden.
De terugvlucht was ook heel amusant met mooi uitzicht en n lekker 'bubbeltje'. het was n mooie route met,zowel heen als terug, mooie plekken: Scheveningen (waar mn collega ons zaterdag zag langsvliegen vanaf de boulevard) Rotterdam, Kinderdijk, de deltawerken....enz...

Hierbij wil ik alle mensen van DDA bedanken voor de geweldige vip-treatment en n uniek dagje uit! Jullie zijn fantastische lui!!!
En ik zal zeker nog eens mee vliegen...

Veel groetjes, Johannes Heek.

Geschrieben von Marc Cappelle auf

Ereignis: Flug
Ziel/Rundflug: Keukenhof

Wij zijn meegevlogen met de laatste vlucht op 25/04/2015. Ik wil hierbij mijn bijzondere dank uitspreken voor alle vrijwilligers van de DDA, piloten, technicians, stewards en stewardessen, ground crew en wie ik ook vergeten zou mogen zijn, voor hun fantastische werk om dit stukje historiek, dit stukje levend museum als het ware in de lucht te houden. Mijn bijzondere dank gaat uit naar de stewardess die zag dat ik een 'echte' fan ben van luchtvaart en mij wees op het opstijgen van het Nederlandse regeringsvliegtuig, waarvan ik dankzij haar enkele mooie foto's heb kunnen nemen. Dat is service ten top. Toen de passagiers van de vlucht voor ons buitenkwamen was er een oude man bij met zijn dochter. Ik denk dat die man waarschijnlijk de enige passagier was die ouder was dan het vliegtuig zelf. Maar die fenomenale gelukzaligheid op zijn gezicht was met geen woorden te beschrijven. Wijzelf hadden ook een dergelijk gevoel van gelukzaligheid na de vlucht, want uiteindelijk is dit pas 'echt vliegen'.

Hinterlasse einen Kommentar
(Uw e-mailadres wordt niet publiekelijk weergegeven.)Flug, Ziel/Rundflug
Dakota Day
Anders, nämlichIch stimme mit den Bestimmungen und Bedingungen